Pályázat

szechenyi 2020 300

Fenntartható városi környezet elősegítése Ajka városában

A támogatás összege: 1.500.000 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Tájékoztatás

figyelem s
A hulladékgazdálkodást érintő jogszabályi változások miatt honlapunk folyamatos fejlesztés alatt áll.

A naprakész információkért kérjük, egyeztessen Ügyfélszolgálatunkkal!

Szíves megértésüket köszönjük!

„AVAR AJKA” Városgazdálkodási és Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Házhoz menő szelektív gyűjtés

2016 első féléve komoly fejlesztést hozott a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendszerébe, amely mára gyűjtőkörzetünk 48 településén, megközelítőleg 20.000 háztartás számára tettük elérhetővé a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésbe való bekapcsolódás lehetőségét.

Ajka város kertvárosi részeiben lakó ügyfeleink által már jól ismert és szívesen használt házhoz menő szelektív gyűjtés során, már a keletkezés helyén, a háztartásokban elkülöníthető a hasznosítható hulladék az egyéb települési hulladéktól. Az ilyen módon gyűjthető papír, műanyag, fém csomagolási hulladékok, az üveg kivételével, vegyesen kerülhetnek az általunk biztosított külön kuka-edénybe. Az így összegyűlő hulladékot havonta egyszer, külön járatba szervezett gyűjtőautónk összeszedi és telephelyünkön lévő hulladékválogató csarnokba szállítja. Itt munkatársaink a különböző hulladékfrakciókat szétválogatják és bálázzák. Ezek az egynemű hulladékot tartalmazó bálák kerülnek hasznosítóhoz. Az így befolyt összegek a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás költségeit csökkentik.
Erre a célra a szelektív gyűjtésben részt venni kívánó ingatlanhasználók részére 1 darab edényt térítésmentesen biztosítunk, és az edények ürítése is térítésmentesen történik. Tapasztalataink szerint, a hasznosítható hulladékok szelektív gyűjtésével azon ingatlanhasználók foglalkoznak szívesen, akik környezettudatos és felelős hulladékgazdálkodásuknak bizonyságul, érvényes közszolgáltatási szerződéssel rendelkeznek és nincs felhalmozott díjhátralékuk. Ezért a szelektív kuka átvételének lehetőségét a már szerződött ügyfeleinknek tudjuk biztosítani.

A házhoz menő szelektív gyűjtés rendszeréhez a későbbiek során is lehet csatlakozni, ezzel kapcsolatos információkért keresse Ügyfélszolgálatunkat a 06-88/748-038 telefonszámon nyitvatartási időben.